Home » Organisatie

Organisatie

Het Brabantse Wal Festival wordt georganiseerd door de Stichting PrimeraPOP. PrimeraPOP is een initiatief van Niels van Elzakker, Willem de Jong en Erik Leertouwer. Zij liepen ieder afzonderlijk al een tijdje met het idee rond om in Hoogerheide een popfestival te organiseren. In april/mei 2007 zijn ze bij elkaar gaan zitten om dat idee vorm te gaan geven en op 28 september 2007 vond de eerste editie plaats in MFC Kloosterhof. Na 5 edities in de Kloosterhof met in totaal 14 bands ontstond de ambitie om groter te groeien en ‘naar buiten’ te gaan.

Ondertussen was er een stichting opgericht die bestond uit Niels van Elzakker, Erik Leertouwer, Willem de Jong, Ronald Becht, Mark Sebrechts en Ellen ten Brinke. Voor de nieuwe opzet werd de hulp ingeroepen van Dennis van Kinderen die met zijn kennis op het gebied van evenementenondersteuning een welkome aanvulling op de organisatie was. Verder zijn Andrew Wouts en Leon Verbraecken bereid gevonden om de Zeskamp op te zetten en aan te sturen. Een jaar later is Ellen uit de stichting gestapt wegens studieverplichtingen en vervangen door Mark van Loon.

Dit enthousiaste team is vastberaden om van het Brabantse Wal Festival een mooi en groots jaarlijks evenement te maken met een reikwijdte tot ver buiten de regio. De spreekwoordelijke Brabantse gemoedelijkheid en gezelligheid staan daarbij voorop.

Dennis van Kinderen is in 2014 gestopt met zijn activiteiten voor het Brabantse Wal Festival. Ook heeft hij zijn bedrijf verkocht en is aan een nieuwe carrière bij de Marine begonnen. ‘Over een heel andere boeg’ dus. Wij wensen hem heel veel succes en plezier bij zijn nieuwe uitdaging en danken hem voor zijn inzet, energie en humor tijdens de afgelopen jaren.  De taken van Dennis zijn inmiddels overgenomen door Mike Butterworth, die al jaren als vrijwilliger bij ons actief is en het klappen van de zweep goed kent.

Ronald Becht heeft begin 2015 aangegeven te stoppen met zijn activiteiten als bestuurslid van het BWF. In de toekomst zal hij nog wel actief blijven als vrijwilliger. Uiteraard respecteren wij zijn beslissing en zien hem graag terug op het festival als vrijwilliger. Ronald, erg bedankt voor je inzet de afgelopen jaren en graag tot ziens!

2016 Erik Leertouwer stopt?… Nee… Ja…? Helaas kon Erik zich niet langer vrijmaken voor het BWF-Festival. Nu ‘de kenner’ van de betere Nederlandstalige muziek is vertrokken valt er natuurlijk een gat. Gelukkig wordt dit opgevangen door het gehele bestuur. Niels van Elzakker als aanspreekpunt van de programmering en de secretariële taken gaan over naar Mark Sebrechts. Erik, bedankt we gaan je missen pik, het zal stil worden backstage… alhoewel 😉

BWF_bestuur2015-0439-2

Op de foto het bestuur: Staand vlnr: Mark van Loon (penningmeester), Willem de Jong (techniek), Erik Leertouwer (ex bestuurslid), Mark Sebrechts (secretaris & horeca), Zittend vlnr: Niels van Elzakker (voorzitter), Mike Butterworth (facilitair).

Foto© Tonny Presser